yoga
108
page-template-default,page,page-id-108,bridge-core-2.5.7,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-723
 

yoga

Beweging en sport zijn altijd in mijn leven geweest. En al vroeg trokken vooral de ‘oosterse’ vormen van bewegen mij. Op mijn 16e kwam ik in aanraking met ‘martial arts’ (vechtkunsten) en sindsdien heb ik Wu Shu, Tai Chi, Chi Kung en Wing Chun beoefend.

Yoga kwam pas echt op mijn pad in 2008, maar paste me als een ‘ouwe jas’. Op zoek naar verdieping kwam ik via Yogasite in Breda in contact met Robert Boustany en zijn Pralaya Yoga. Van het één kwam het ander en nu geef ik zelf les.
Lessen bevatten een combinatie van traditionele yoga en Pralaya Yoga. Het is een yoga-flow met veel aandacht voor houding. Ze zijn dynamisch, waarin kracht (vooral de zg. core strength), flexibiliteit, balans, ademhaling en meditatie centraal staan. De intensiteit wordt telkens afgestemd op de deelnemers.

 

De 200-uur Yoga Alliance teacher training heb ik bij Dorinda Farver, Neva Ingalls en Robert Boustany afgerond en de 500-uur Yoga Alliance teacher training bij Robert Boustany. Een andere belangrijke invloed op mijn yoga komt van Anodea Judith van Sacred Centers, waar ik de Chakra Yoga Teacher Training volgde.

 

Daarnaast geef ik ook les in Lu Jong I, – Tibetan Healing Yoga -, en verzorg ik workshops Tog Chöd, een Tibetaanse zwaardvorm, – the Wisdom Sword – . Dit is in de lijn van Tulku Lobsang Rinpoché, een Tibetaans Boeddhistisch leraar, die ik sinds 2015 volg.

vaste yogalessen:

 

Pralaya Yoga Flow

op woensdagavond

18:45u – 20:00u

 

Lu Jong, Tibetan Healing Yoga

om de week, elke oneven week op dinsdagavond

19:15u – 20:30u:

 

in het Houten Huys
Galderseweg 3
4855 AD Galder (buitengebied Breda)

 

voor een proefles (15 euro) graag van tevoren aanmelden op

info@heelsaam.nl  of  06-18706018