OVER MIJ

Josine Hesselbach

Van jongsaf aan ben ik, Josine Hesselbach (1968), geïnteresseerd geweest in ‘body, mind & spirit’, in alles wat met bewustzijn en mens-zijn te maken heeft. Vele, telkens terugkerende, (levens)vragen resulteerden in een persoonlijke zoektocht, ontwikkeling en groei tot op de dag van vandaag.
Vanaf mijn tienerjaren heb ik verschillende ‘martial arts’ beoefend, zoals tai chi, chi kung, wu shu en wing chun. Later ook yoga en bewegingsvormen vanuit het Tibetaans Boeddhisme. In alles stond en staat nog steeds de fysieke training, -flexibiliteit en kracht, ademhalingoefeningen-, centraal, naast meditatie en spirituele groei.

Vóór ik (in 1998) me op het pad begaf van ‘werken’ met mensen, waarin ik alle aspecten van mijn interesses kon samenbrengen, ben ik op zeer verschillende gebieden werkzaam geweest. Van het werken met dieren en (fiets)koerier tot in een kunstgalerie.

In 2002 startte ik mijn eigen (massage)praktijk, die daarna via praktijk voor holistische (massage en cranio sacraal)therapie is uitgegroeid tot een praktijk in de huidige vorm.

Naast het werk in mijn eigen praktijk heb ik veel gewerkt als (stoel)masseur bij bedrijven en op verschillende evenementen, uiteenlopend van bruiloften en beurzen tot marathons en mega-estafettes zoals de ROPA-run en Running For On Wheels, als in sauna’s.

Achtergrond

Diploma’s sportmassage en blessurepreventie haalde ik bij het NGS (Nederlands Genootschap voor Sportmassage) en ik volgde stoelmassage bij TouchProEurope.
Mijn opleidingen tot therapeut heb ik gevolgd bij HOLOS, Academie voor Holistische Massagetherapie en PCSA, Peirsman Cranio-Sacraal Academie.

Daarnaast heb ik een chakratherapie opleiding gevolgd bij Sacred Centers van Anodea Judith en sinds 2011 een yogadocent opleiding (200 en 500 uur) pralayayoga afgerond bij Robert Boustany. Sinds 2018 geef ik Lu Jong, Tibetan Healing Yoga en sinds 2020 ook Tog Chöd, the Wisdom Sword in de lijn van mijn Tibetaans leraar Tulku Lobsang Rinpoché.
Bij- en nascholing op deze gebieden zijn een altijd terugkerend onderdeel.

Mijn ‘belangrijkste’ leraar op dit moment is Chief Dancing Thunder, van wie ik sinds 2017 Ancient Wisdom teachings mag ontvangen.

Naast Shamanic Cranio Healing en yogalessen in mijn praktijk in Galder geef ik workshops en trainingen op het gebied van yoga, cranio sacraal en persoonlijke ontwikkeling en ben ik als examinator verbonden aan de PCSA

X