Over mij

Over Josine

Zolang ik me kan herinneren was er, al meer dan, interesse voor alles wat met bewustzijn en mens-zijn te maken heeft. Als kind had ik al allerlei ‘grote’ levensvragen en de voornaamste kwam rond mijn achtste voort uit een aantal gebeurtenissen en het vrij plotselinge ‘ik’-besef. Er ontstond een groot verlangen naar een blijvend gewaarzijn van mezelf, voorbij aan dit leven.En hoe ik dit waar zou kunnen maken…

Deze en andere telkens terugkerende (levens)vragen, waren en zijn de grootste drijfveer in mijn persoonlijke zoektocht, ontwikkeling en groei tot op de dag van vandaag.

Vanaf mijn tienerjaren heb ik verschillende ‘martial arts’ beoefend, zoals Tai Chi, Chi Kung, Wu Shu en Wing Chun. Later ook yoga en bewegingsvormen vanuit het Tibetaans Boeddhisme. In alles stond en staat nog steeds de fysieke training, flexibiliteit en kracht centraal, naast de ademhalingsoefeningen, meditatie en spirituele groei.

Vóór ik me (in 1998) op het pad begaf van ‘werken’ met mensen, waarin ik alle aspecten van mijn interesses kon samenbrengen, ben ik op zeer verschillende gebieden werkzaam geweest. Van het werken met dieren en (fiets)koerier tot in een kunstgalerie.

In 2002 startte ik mijn eigen massagepraktijk, die daarna van holistische massage- en cranio sacraaltherapie is uitgegroeid tot de praktijk in de huidige vorm.

Naast het werk in mijn eigen praktijk en sauna’s, heb ik veel gewerkt als (stoel)masseur bij bedrijven en op verschillende evenementen, uitlopend van bruiloften en beurzen tot marathons en mega-estafettes zoals de ROPA-run en Running For On Wheels.

Tussen 2011 en 2021 was ik aan de PSCA verbonden als examinator en docent basiscursus cranio sacraaltherapie.

Achtergrond

Voltooide opleidingen:

1998-2000 sportmassage en blessurepreventie; NGS  (Nederlands Genootschap voor Sportmassage).

2001: stoelmassage; TouchProEurope.

2002-2006  holistisch massage therapie; HOLOS, Academie voor Holistische Massagetherapie

2004-2011 cranio sacraal therapie; PSCA, Peirsman Cranio-Sacraal Academie.

Daarnaast heb ik vanaf 2006 een chakratherapie opleiding gevolgd bij Sacred Centers van Anodea Judith.

Sinds 2011 heb ik een yoga opleiding (200 en 500 uur) Pralaya Yoga afgerond bij Robert Boustany

Vanaf  2018 ben ik gecertificeerd Lu Jong, Tibetan Healing Yoga leraar en vanaf 2020 ook Tog Chöd, the Wisdom Sword in de lijn van de Tibetaans lama Tulku Lobsang Rinpoché.

Zelf blijf ik op al deze gebieden regelmatig ook teachings ontvangen, nog altijd bezig met mijn eigen ontwikkeling.

Mijn ‘belangrijkste’ leraar op dit moment is Chief Dancing Thunder, van wie ik sinds 2017 Ancient Wisdom Teachings mag ontvangen.

Naast Shamanic Cranio Healing sessies en yogalessen in mijn praktijk in Galder, ben ik veel onderweg en geef sessies aan huis, op festivals en op andere locaties waar ik bv lesgeef.

Zowel in Nederland als buitenland geef ik seminars Shamanic Cranio Healing. Daarnaast organiseer ik regelmatig verschillende events en workshops, al dan niet in samenwerking met anderen, op het gebied van vergroting van (fysiek en spiritueel) gewaarzijn en persoonlijke groei.

 

 

Soft touch, deep healing