Shamanic Cranio Healing
62
page-template-default,page,page-id-62,bridge-core-2.5.7,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-723
 

Shamanic Cranio Healing

De basis van Shamanic Cranio Healing is cranio sacraaltherapie. Dit is een zeer zachte en diep werkende lichaamsbehandeling, waardoor het voor iedereen geschikt is, zelfs baby’s en kleine kinderen. Kleding wordt gewoon aangehouden, terwijl de technieken het lichaam en het centraal zenuwstelsel uitnodigen om spanningen en blokkades los te laten. Door de ruimte en diepe ontspanning die ontstaat kan het zelfgenezend vermogen van het lichaam optimaal zijn werk doen. Veel klachten verbeteren of verdwijnen doordat de juiste voorwaarden voor heling, zoals een goede doorstroming van bloed en energie, worden gecreëerd.

 

Cranio sacraaltherapie richt zich op het gebied tussen cranium (schedel) en sacrum (heiligbeen). Dit is het gebied waar hersenen en ruggenmerg, -het centraal zenuwstelsel-, zich bevinden. Rondom het centraal zenuwstelsel bevindt zich vloeistof die de hersenen en het ruggenmerg voedt. Deze vloeistof wordt door de bloedbaan de hersenen ingepompt totdat de druk zo hoog wordt dat er een systeem opent, -vergelijkbaar met een ’sprinklersysteem’-, en het teveel aan vloeistof terugstroomt. Hierdoor ontstaat een ritme, het zogenoemde cranio sacraalritme, dat op het hele lichaam voelbaar is. Daar waar een blokkade of restrictie zit, -veelal in het bindweefsel (fascia), de ruggenwervels en de schedelbotten-, zal dit ritme niet waarneembaar of veranderd zijn. De technieken van cranio sacraaltherapie zorgen dat deze blokkades opgeheven worden, waardoor het lichaam zijn natuurlijke maximale ruimte en dus potentieel kan innemen. Als hersenen en zenuwstelsel optimaal hun werk kunnen doen, zullen klachten en ziekten sterk verminderen of verdwijnen.