Boek

“De impact van stress”

Al een paar jaar leeft in mij de drang om te schrijven over wat ik in sessies of seminars vaak uitleg  aan cliënten en studenten over de impact van stress op ons systeem, ons lijf en soms zelfs ons hele leven.
 
Telkens als ik het dan heb over wat heftige gebeurtenissen of situaties met ons doen merk ik dat men al best wat weet over hoe dat traumatisch kan zijn of worden en hoe zich dat kan uiten in, niet alleen  psychische, maar ook fysieke klachten. Andersom is het nog steeds niet zo bekend hoe, soms heel subtiel, fysiek ongemak kan blijven bestaan na gebeurtenissen zoals geboorte, een val,  een ongeluk of operatie en welke invloed dat dan heeft op ons. Dat er nog altijd zoveel (collectieve) onwetendheid bestaat daarover en er zoveel onnodig lijden is dat daaruit voortkomt. De reden om dit boek te schrijven is om daar meer bewustzijn over te brengen en dat ik zie hoeveel er met soms een enkele sessie voor iemand kan veranderen. En dan vooral voor de kinderen en baby’s!
 
In dit boek belicht ik dan ook vooral hoe fysiek ongemak een grote rol kan spelen in (het in stand houden van) een hoge stresscirkel of overlevingsmodus en hoe daardoor het systeem in een traumatische toestand kan blijven.
 
Nu ben ik sinds vorig jaar begonnen met het schrijven en ben al een aardig eind op weg. Tegelijk heb ik ondervonden dat het vooral best tijd vergt om naast  al mijn andere activiteiten te blijven schrijven… En daarbij zal het straks ook nog wel wat kosten om het uit te brengen. En dus heb ik me uiteindelijk toch laten overhalen om daarvoor hulp te vragen…
 
Help je mij meer tijd te creëren om dit boek te materialiseren, door me te supporten met een donatie? Mijn oneindige dank daarvoor, ook alvast uit naam van alle baby’s, kinderen en volwassenen die daar straks door geholpen zijn; misschien jijzelf wel!