“Beweging en sport zijn voor mij altijd onmisbaar in mijn leven geweest.”

Een groter gewaarzijn van het lichaam, naast ervaren en begrijpen hoe het optimaal kan functioneren, geeft meer autonomie over de eigen gezondheid. Dit is basis van deze yoga en de reden dat ik les ben gaan geven. Een healing sessie ontvangen, omdat er fysieke en/of psychische klachten zijn, is heel fijn en helpvol. Inzicht krijgen en ervaren hoe ‘juist’ te bewegen of spanning die (weer) opbouwt te kunnen ontladen of laten afvloeien, zijn tools om zélf gezondheid te beïnvloeden. En in de loop van de jaren heb ik ondervonden hoe belangrijk dat is.

Beweging en sport zijn voor mij altijd onmisbaar in mijn leven geweest. Al vroeg trokken vooral de ‘oosterse’ vormen van bewegen mij, vooral omdat daar alle aspecten in zaten die ik waardevol acht: oefenen van kracht, flexibiliteit en meditatie. Op mijn 16e kwam ik in aanraking met ‘martial arts’ (vechtkunsten) en sindsdien heb ik Wu Shu, Tai Chi, Chi Kung en Wing Chun beoefend.

Pralaya Flow

Yoga kwam pas echt op mijn pad in 2008, maar paste me als een ‘ouwe jas’. Op zoek naar verdieping kwam ik via Yogasite in Breda in contact met Robert Boustany en zijn Pralaya Yoga. Zijn kennis van yoga, hoe het lichaam functioneert en daarmee veilig te bewegen is niet alleen groot, maar ook heel diepgaand. Dat was voor mij dé reden om teacher trainingen te gaan volgen en het zelf door te willen geven.

De 200-uur Yoga Alliance teacher training heb ik bij Dorinda Farver, Neva Ingalls en Robert Boustany afgerond en de 500-uur Yoga Alliance teacher training bij Robert Boustany. Een andere belangrijke invloed op mijn yoga komt van Anodea Judith van Sacred Centers, waar ik de Chakra Yoga Teacher Training volgde.

Lessen bevatten een combinatie van traditionele yoga en PralayaYoga. Het is een yoga-flow met veel aandacht voor houding en de principe’s van Pralaya er doorheen verweven . Ze zijn dynamisch, waarin kracht (vooral de zg. core strength), flexibiliteit, balans, ademhaling en meditatie centraal staan. De intensiteit wordt telkens afgestemd op de deelnemers.

Lu Jong, Tibetan Healing Yoga

Sinds 2015 volg ik de teachings van Tulku Lobsang Rinpoché, een Tibetaans Boeddhistisch Lama en mag ik Lu Jong yoga doorgeven. Lu Jong is een reeks vaste bewegingen, die tezamen een helende invloed hebben op lichaam en geest. Dit is een nog ‘zuivere’ overlevering uit de directe lijn van Tulku Lobsang. In Tibet geboren en vanaf zijn zesde levensjaar daar in kloosters opgeleid, is hij één van de eersten die deze kennis naar buiten brengt in het Westen.

Dit kan ook als workshop georganiseerd worden, net als Tog Chöd, – de Wisdom Sword -, een zwaardvorm, ook in de lijn van Tulku Lobsang Rinpoché.

Tijden & Locatie

Vaste Yogalessen

Pralaya Yoga Flow

op woensdagavond

19:00u – 20:15u

Lu Jong, Tibetan Healing Yoga

om de week, elke even week op dinsdagavond

19:15u – 20:30u

Locatie

Houten Huys
Galderseweg 3
4855 AD Galder (net onder Breda)

Voor een proefles (15 euro) graag van tevoren aanmelden op:

info@heelsaam.nl of 06-18706018

 

Don’t miss your life 

– Robert Boustany